Alışveriş Gecesi sabah saat 4'e kadar indirimlerle başlıyor

Yenilmez

Active member
Noel arifesinde Buenos Aires şehrinin en popüler ticari caddeleri doluydu. son dakika alıcıları umutsuzca arayanlar en iyi fiyatlar Ailenize ve arkadaşlarınıza ideal bir hediye yapmak için. giyim galerileri birçok kişinin odak noktasıydı, ancak alışveriş merkezleri 24 Aralık sabahı saat 4'e kadar uzatılmış saatlerle katıldılar.

Her boyda çantalarla dolu silahlar, zamana karşı yarışlar ve indirim arayışı içinde vitrin alışverişi. Acoyte yakınındaki Rivadavia Bulvarı üzerinde yer alan galerilerde, Noel promosyonları eksik değildi: 40.000 Dolar'dan üç tişört, 21.900 Dolar'dan sandalet ve 23.500 Dolar'dan platformlar, giyim ürünlerinde %30 indirim ve altı faizsiz taksit imkanı.

Bazı satıcılar dikkat çekti Zurna “yoğun” ve “çok olumlu” bir gün olduğunu söyledi satın almalarla ilgiliancak bu bir iş gününe denk gelmesiyle koşullandı.

“Cumartesi açık ara en çok satan gündü. Her ne kadar çok fazla hareket olsa ve insanlar satın alsa da bence satın alan birçok insan var.” o zaten dışarı çıktıtatilde. Ya da tatillerini başka bir yerde geçiriyorlar ve cumartesi gününü alışveriş günü olarak değerlendiriyorlar” dedi Caballito'daki bir çocuk giyim mağazasında satış elemanı olan Isabel.

Satıcı, satın alma alışkanlığının “pandemiden bu yana değiştiğini” ve artık tüketicinin “tatil öncesinde eskisinden çok daha ileri gittiğini” gördüğümüzü vurguladı.

Noel Baba, Noel arifesinden önceki gün Corrientes ve Florida'yı geçiyor. Fotoğraf Mariana Nedelcu

Bir erkek giyim işletmesinde satış elemanı olan Celeste de bu vizyonu paylaştı ancak cumartesi ve pazartesi arasındaki kâr farkının çok fazla olmadığını belirtti: “Biz Cumartesi günü 2.500.000$ ve şimdi yaklaşık 400.000$ daha azama bunun kısmen yılın bu zamanında insanların göç etmesiyle de ilgisi var.”

Göç doğrudur ve aslında bu Pazartesi, Noel arifesinden birkaç saat önce, binlerce insan bir tatil beldesine gitmek üzere Aeroparque ve Ezeiza'ya geldi. Arjantin kıyılarına yapılan ana seferler de oldukça yoğundu.

Fiyat arayışı ve daha fazlasını verme stratejisi

“Hafta sonu vaktim olmadı, bu yüzden bugün işten sonra uğramaya karar verdim. Mahallede yaşıyorum, bu noktada çok fazla para aramaya gitmeyecektim ama sanırım var tüm izleyiciler için çok sayıda teklif. Bir galeriye “güzel ama çok pahalı olmayan bir hediye”ye öncelik vererek gelen birçok kişiden biri olan Lidia, “Bana 45.000 dolara mal olan bir kot ceket gibi belirli bir kıyafet aramaya geldim” dedi.

Bu Pazartesi günü Acoyte ve Rivadavia'da Noel için çantalar elimizde. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami
Bu Pazartesi günü Acoyte ve Rivadavia'da Noel için çantalar elimizde. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami

Diana gibi pek çok kişi, anlaşma arayışı önemli olsa da “daha fazla kişiye hediye vermenin ve aynı miktarda harcamanın” bir yolu olduğunu ifade etti: “Aksesuarlar, daha küçük şeyler satın almak bir seçenek, ancak bu da ayrıca bir ayrıntıyı da göster.” diğer kişiyle.”

Son dakika alışverişi yapanlar için bir diğer alternatif ise saat 19.00.Alışveriş Gecesi. Bu etkinlik sırasında bölge halkı %50'ye varan özel indirimler ve canlı gösteriler ve diğer aile etkinlikleri olacak.

Birçoğu hediye olarak vermek için Noel tekliflerinden yararlandı. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami
Birçoğu hediye olarak vermek için Noel tekliflerinden yararlandı. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami

Mağazalar giyim, aksesuar ve elektronik ürünlerde zaman aralığına bağlı olarak farklı indirim türleri sunacak. İndirimler şu şekilde:

• 19:00 – 22:00 arası: %20 indirim.
  • 22:00'den gece yarısına kadar: %25 indirim.
  • 00'dan 02'ye: %30 indirim.
  • 02'den 04'e kadar: seçili mağazalarda %50'ye varan indirim.
Oyuncak mağazaları bu çağın bir klasiği. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami
Oyuncak mağazaları bu çağın bir klasiği. Fotoğraf Guillermo Rodriguez Adami

25 Aralık Çarşamba günü ulusal bayram, zincir süpermarketler ve alışveriş merkezleri kapalı kalacak. Çoğu bir gün önce saat 18.00'de kapanacak. 26 Aralık Perşembe günü faaliyetlerine devam edecek. Ancak bazı depolar ve mahalle işletmeleri çalışma saatleri azaltılarak da olsa açık olacak.