Miras yoluyla öğretmen oldu, başkan oldu ve Arjantin dondurmasının dünyada meşhur olmasını istiyor

Yenilmez

Active member
Henüz on bir yaşında olan bir “Maxi” hayatının ilk külah dondurmasını dağıtacak. Aromaların her birini ismiyle saklayan büyük konservenin arkasına ulaşmak için vücudunu ileri doğru zorluyor. Böylece kokuları, zanaatkârın “gerçek özünü”, geleneği keşfeder. Bu bulgu ne Maximilian Maccarrone, Zanaatkar Dondurma ve İlgili İmalatçıları Derneği (AFADHYA) Başkanı, ailesinin butik dondurma dükkanıyla ilk duygusal bağını hatırlıyor.


Karşı karşıya Otantik Zanaatkar Dondurma HaftasıMaccarrone konuşuyor Zurna Ülkede özel dondurmanın evrimi, federalizmin dışarıdan bakıldığında önemi ve zor bir alanda sürekli yeniliğin zorlukları hakkında.


AFADHYA o 52 yaşında tarihi geçmiştir, ancak genel merkez yakın zamanda Santiago del Estero 924'te bulunmaktadır. Maximiliano yaklaşık 20 yıldır üyedir ve son iki yıldır da sahip rolünü üstlenmiştir.


Maccarrone üniformasını giyiyor usta dondurmacı, Hatırlayabildiği kadarıyla “Heladerías El Ciervo”nun sahibi İtalyan babası Francisco'ya yansıyan bir alışkanlık olarak görüyor. Maximiliano aile şirketinde ilk adımlarını attı; kokuları, hammaddeleri, zanaatkarlık mesleğini öğrendi. Ve hayata aşık oldu.


“Babamın Pinamar'da bir dondurma dükkanı vardı ve sezon boyunca plajın tadını çıkarabilirdik ama aynı zamanda iş yapmak zorundaydık çünkü burası öğle saatlerinden gece ikiye veya üçe kadar açıktı. Yani çok fazla iş vardı ve kişinin on bir yılını kozalaklara hizmet etmek ve hizmet etmek zorunda bıraktığı zamanlar vardı. Bu şekilde oluştular birçok dondurma ustası Arjantin'de bu kültürün bu kadar köklü ve güçlü olmasının nedeni budur” diyor.


Maximiliano Maccarrone, Zanaatkar Dondurma ve İlgili Üreticiler Derneği'nin Başkanıdır ve babasının tutkusunu miras almıştır. Fotoğraf: “Maxi Failla”

18 yaşındayken zanaatkar dondurma işine başlamaya karar verdi ancak ekonomik maliyetler nedeniyle bu işi tercih etti. manav dükkanı açmak, beş yıl boyunca kendini tamamen buna adadı.


“Pazarı ziyaret etmem, tüm meyveleri, birçok sebzeyi ve üretimi görmemde bana yardımcı oldu. Daha sonra dondurma işine geri döndüm ve İtalya'ya seyahat etmeye başladım ve ardından buna paralel olarak İşletme eğitimi almaya başladım” diye anımsıyor Maccarrone.


1997 yılında Almagro'da kendi dondurma salonunu açtı. “Podyum, Hakiki Dondurma” diyerek bugüne kadar aynı markayla Balvanera, Recoleta, Caballito ve Parque Chacabuco'daki şubeleriyle devam ediyor.


Maximiliano Maccarrone ve usta bir dondurma üreticisi olarak geçmişi. Fotoğraf: “Maxi Failla”
Maximiliano Maccarrone ve usta bir dondurma üreticisi olarak geçmişi. Fotoğraf: “Maxi Failla”

Maximiliano, işe başladığında dondurma dağıttığını ve birçok kez sipariş verebilmek için kapatmak zorunda kaldığını söylüyor: “Bütün başlangıçlar zordur“Ailenin desteğini aldım ama babam dondurma dükkanı açmayı asla bırakmadı, bu yüzden onların da kendilerini buna adaması gerekiyordu.”


2014 yılında Rimini'de (İtalya) Dondurma Dünya Kupası'nda yarıştı ve Papa Francis ile görüştü yarışma öncesinde, adınıza özel dondurma hazırlamak“Crema di Francesco” olarak anılır.


Aynı zamanda oldu Artisan Dondurma'da iki kez Latin Amerika şampiyonu. Ve 2020'de Arjantin takımının kaptanı olmak için Rimini'ye döndü. Dondurma Dünya Kupası'nda üçüncülüken yenilikçi dondurmanın tanınmasıyla. Arjantin'in o yıl elde ettiği sonuç Dünya çapında bugüne kadarki en iyisi.


Maccarrone, geçen yıl Buenos Aires'te düzenlenen ve Arjantin takımının şampiyon olduğu Artisanal Dondurma Şampiyonası'nın koordinatörlüğünü yapıyordu. Birkaç yıl önce de yabancı girişimcilere danışmanlık yapıyor kendi esnaf dondurma dükkânlarını açmak.


Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”
Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”

Şimdi tüm o yolculuğa dönüp baktığında mantıklı. Başkan olarak hayali, dondurma sanatını dünyanın henüz trend olmayan farklı bölgelerine taşımak. Federal bir yaklaşım yerli üreticileri dahil etmek Ve bırak açalım yurt dışından gelen yeniliklere.


Orijinallik ve dinleme, ürün kalitesini artırmak ve büyük üreticilerle rekabette fark yaratmak için yararlanılacak faktörlerdir. Bu nedenle Maxi, derneğin “Heladeros por el Mundo” ve “Heladeros Argentinos” gibi diyaloğa açık mekanların yer aldığı seminerlerini ön plana çıkarıyor.


AFADHYA'nın genişlemesi bu arayışla ilgilidir: birkaç yıldır “Artisan Dondurma Yapımında Latin Amerika Diploması”, Comahue Ulusal Üniversitesi Gıda Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile işbirliği içinde.


Genel merkezde, el yapımı dondurma üretimini sıfırdan öğrenebileceğiniz bir üretim laboratuvarı bulunmaktadır. Orada antrenman yapanlar, 2026 Gelato Dünya Kupası yolunda Copa América 2025'e (Córdoba) giden takıma katılma şansına sahip olacak.


“Ne zaman ders versem aynı şeyi soruyorum: Yaptığınız işe tutku katın. Bu yıl 80'e yakın dondurma ustası ağırlanıyor, 400'e yakın var. Sektör profesyonelleşti, dondurmanın kalitesi de arttı. Hammadde ile işçilik geleneğine saygı gösterilmesini sağlarım. Ayrıca Avrupa'ya sadece dondurmacı açısından değil, aynı zamanda fırın”diyor Maccarrone.


Ona göre, klasik tatlıların bile yeni dondurma tatlarıyla sonuçlanabileceği Avrupa yeniliklerine bakış, ulusal damgayla birleştirilmelidir.


“Biz çok profesyoneliz ama Ülkenin hammaddesi mükemmel: Süt ürünlerinden meyvelere. Sadece Buenos Aires'te göremeyeceğiniz muhteşem beyinlere sahip genç yapımcılarla tanışıyorsunuz. Mesela Corrientes'ten üçüncü kuşaktan 20 yaşında bir çocuk geldi. Büyükbabanın ektiği tek şey limondu, babam çarkıfelek meyvesini düşünmeye başladı ve şimdi de amber çiçeğini düşünüyor. Dondurma salonlarındaki lezzetler değişiyor” diye vurguluyor.


“Dondurmacılar Gecesi” geliyor


Esnaf Dondurma Haftası— 11 – 17 Kasım— Bu yıl 40. yılını kutluyor ve bu çerçevede AFADHYA'nın “Dondurma Gecesi” sekizincisi olan 13'ünde gerçekleştirilecek: promosyon 1/4 kiloda 2×1. Katılımcı dondurma salonları interaktif bir haritada bulunabilir.


Bu özel gece, Buenos Aires Yasama Meclisi tarafından 2024 yılında “Kültürel İlgi ve Ekonomik Kalkınma” olarak ilan edildi. Arjantin'deki bu büyük etkinlik geçen yıl gerçekleşti. ilk kez yabancı ülkelerdeİspanya, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri gibi.


Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”
Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”

Maximiliano, Artisan Dondurma Haftası'nda sunulacak iki yeni lezzetin ön gösterimini yapıyor: “Narenciye Senfonisi” ve “İmparatorluk”Arjantin'deki bir şehrin meşhur tatlısından esinlenilmiştir. Son Dünya Kupası'nda Milli Futbol Takımı'na tezahürat yapmak için hazırlanan “Dulce Scaloneta” tarifi gibi bazı lezzetler popüler oldu.


“Arjantin'de kişi başına tüketilen el yapımı dondurmanın kilosu 7,3. Ekonomisi iyi olan bir ülkede kişi başına 10 kilonun altına inmiyoruz. Diğer ülkelerde endüstriyel tüketim daha fazla, süpermarketten satın alın. Ama burada Kültürel düzeyde İtalya ile aynıyız. Eskiden turistler et ya da şarap için gelirdi, bugün ise Esnaf dondurması da aynı seviyede.“, hesap.


Gelecekte, AFADHYA'nın projesi, gençlerin zihniyetleri ve paradigmaları değiştirmeye katılmaya devam etmeleri, dondurma ortağıyla gidiş-dönüş bir yolculuk yapılması, ancak zanaatkar dondurma salonunun geleneksel sütunlarının korunmasıdır.


Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”
Maximiliano Maccarrone, zanaatını ve tutkusunu İtalyan babasından miras alan usta dondurma yapımcısı. Fotoğraf: “Maxi Failla”

“Önceden iyi dondurma yapmak her şeyi garanti ediyordu. Mahallenin dondurmacısıydı, şimdi mahallede çok sayıda dondurmacı var. Yani en iyisi olmalısınız ama aynı zamanda kendinizi nasıl satacağınızı da bilmelisiniz. Ve yeni satış kanalları olan uygulamalar da bunda rol oynuyor. Bu aynı zamanda bizim için bir meydan okumadır. geleneksel dondurma başrolde olmaya devam ediyor”diye bitiriyor Maccarrone.
 
Üst