“Neredeyse tüm hayatım boyunca bunu söylemeyi reddettim”

Yenilmez

Active member
Jorge Macri hakkında resmi bir etkinlikte konuştu yürüme engeliniz Engelli İnsanlara Yönelik İlk Kapsamlı Planın lansmanı sırasında. Konuyla ilgili ilk kez halka açık bir şekilde konuşmamasına rağmen yetkili, engelli insanlara bakış açısını değiştirmeyi amaçlayan bir mesajla bunu uzun süre gizli tuttuğunu kabul etti.

“Ben şahsen engelliyim. Ben bununla doğmadım ya da evet, bilim henüz buna nasıl cevap vereceğini bilmiyor, ama Büyüdüğümde keşfettim ve neredeyse tüm hayatım boyunca bunu söylemeyi reddettim.“, Teatro Colón'daki konuşması sırasında söyledi.

Buenos Aires başkanı, insanlar ona topallaması hakkında sorular sorduğunda şunları söyledi: Bunun rugby oynamanın rahatsızlıklarından kaynaklandığını söyledi.

“Engellilik nedeniyle kötü yürüyorum, bu da beni ayağımı destekleyen bir kapakçığa sahip olmaya zorluyor, bu periferik nöropati. Onu büyüdüğünde keşfettim ve işte buradayım, hükümetin başı daha az değil” diye ifade etti ve orada bulunanlar tarafından alkışlandı.

Daha sonra doktorlar ona hayatının geri kalanında kapakçığı takmak zorunda kalacağını söylediğinde “bunun bir hayal kırıklığı olduğunu” söyledi ve karısı Belén Ludueña'ya teşekkür etti. engelini anlatmasına yardımcı oldu “sorunu masaya yatırmanın bir yolu” olarak.

Jorge Macri, Teatro Colón'da Engelli İnsanlar için ilk Kapsamlı Planın açılış etkinliğine öncülük etti. Fotoğraf: GCBA

“Neden Vicente López'de konuşup bu konu üzerinde çalışıyorsam kendi sorunumu inkar edeyim? Kapanmayan bir şey var” diye ekledi.

Aynı zamanda bunu ilk kez Luis Novaresio'nun LN+'daki programında söylediğini hatırladı. “Gerçek şu ki, açıklama yapmak zorunda kalmamak büyük bir rahatlama oldu. 'Bir sorunum var' diyorum, orada sorun olduğunu gösteriyorum ve bitiyor” dedi.

2022 yılında, Horacio Rodríguez Larreta'nın yönetimi altında Buenos Aires Şehri Hükümet Bakanı iken, ilk kez bir gazeteci onunla yürüme zorluğu hakkında konuştu. O vesileyle, “Herkes tarafından görülse de, hiçbir zaman gerçekleşmedi. Sanırım bunun nedeni alçakgönüllülük ve saygı karışımı bir şeydi, bunu elbette takdir ediyorum. Ama belki de bu sessizliğin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi.

Şimdi Hükümet başkanı halka açık bir etkinlikte tekrar konuştu ve burada ortağına sosyal ağlarda engelliliğiyle ilgili yapılan yorumları da sorguladı.

Jorge Macri, Engelli İnsanlara Yönelik İlk Kapsamlı Planın lansman etkinliğine öncülük etti. Fotoğraf: GCBA
Jorge Macri, Engelli İnsanlara Yönelik İlk Kapsamlı Planın lansman etkinliğine öncülük etti. Fotoğraf: GCBA

“Bunları konuşmamız gerekiyor çünkü bu ilk adım. İstihdamda fiziksel engeller var ama İlk engel bağlantı kurmamızdırbu konu hakkında konuşmaya cesaret etmemiz, birbirimizin gözlerinin içine bakmamız” dedi.

Macri'nin açıklamaları, daha düşük vergiler, kamusal alanlarda iyileştirmeler ve tüm bilgi ve prosedürlerin merkezileştirilip kolaylaştırılacağı tek bir pencere ve uygulamanın oluşturulmasıyla ilgili bir dizi önlemin başlatılması sırasında gerçekleşti. Ayrıca şehrin güneyindeki ilk Kapsamlı Engelli Bakım Merkezinin inşaatı.