Trenle Mar del Plata'ya gitmek nasıl bir şey ve yolculuk ne kadar sürer?

Yenilmez

Active member
Anayasa istasyonu İlk andan itibaren hareketle dolar. Sabah rutini karışık uzun mesafe yolculuğunun büyüsü. Platform 14'te, tarihi mekan Mar del Plata'ya giden trenlerbavullar yuvarlanıyor, kucaklaşmalar uzuyor ve vedalar, fiyatı nedeniyle arada kalan bir ulaşım aracıyla seyahate çıkanların heyecanıyla birleşiyor. Yaz mevsiminde denize gitmek için en çok arananlar. Zurna 6 saat süren sahil gezisi yaptı.

Bir adam şezlong ve bavul taşıyor; bir kadına demiryolu personeli yardım ediyor ve ona yardım ediyor En uzaktaki arabaya ulaşmak için tekerlekli sandalyeye binin. Havada bir düdük duyulduğunda saat 7:17'yi gösteriyor. Kapıları kapatıp “La Feliz”e gitme zamanı geldi.

Aylardan Aralık ve “kendi” yazına başlayanlar var, ancak en yoğun hareket Ocak ve Şubat aylarında olacak. Ve tüm yıl boyunca yoğun taleple çalışan tren hareket etmeye başlıyor şu andan Mart ayına kadar neredeyse hiç boş koltuk yok. Fiyatların artık otobüsle aradaki farkın çok büyük olduğu geçen sezonki fiyatlar olmadığı doğru. Ama yine de raylarla seyahat etmek daha ucuz. Ve çoğu kişi için birkaç günlük tatile ulaşmanın tek yolu budur.

Kararlı ve nazik bir sesle, “Benim adım Silvina, ben bir hostesim ve yolculuk boyunca size eşlik edeceğim” dedi. Silvina gülümseyerek trenin konforunu ayrıntılarıyla anlatıyor, bagaj kurallarını açıklıyor (sadece doğrudan Mar del Plata'ya seyahat edenlere izin veriliyor) ve bilet koçanlarını almak için yakında koltuklara uğrayacağına söz veriyor.

Seyahat edecek olan o trende Altı saatten biraz fazla bir sürede 400 kilometre, Basit bir aktarımdan çok daha fazlasını yansıtan hikayeler kesişiyor.

April ve Juana, anne ve kız, doğum gününü kutlamak için seyahate çıkıyorlar. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami

En konforlu, en geniş koltuklu Pullman arabalarından birinde Abril Sierra, kızı Juana'yı pencerenin yanına oturtuyor. Her ikisi de özel bir şeyi kutlamak için Berazategui'den geliyor. “Benim ve eşimin doğum günü için Mar del Plata'da birkaç gün geçireceğiz. Trenle seyahat etmeyi seviyoruz çünkü “Konforlu ve diğer ulaşım araçlarının sunmadığı eşsiz bir çekiciliğe sahip.” yorumlar Nisan.

Pullman sınıfı arabanın maliyeti 42.000 dolardır. Abril için bu onun trene üçüncü yolculuğu, ancak TikTok'un arasında dikkati dağılan Juana kendinden emin bir şekilde onu düzeltiyor: “İki tane vardı, anne.”

Abril, konforun yanı sıra başka bir şeyin altını çiziyor: “Demiryolu güzergahlarına değer vermek önemli. Bizim gibi bir ilin treni olmazsa olmazı,“Yerleri birbirine bağlıyorlar ve bu şekilde seyahat etme geleneğini yeniden canlandırmamıza olanak sağlıyorlar.”

Zirvelerden denize

Birinci sınıfta, 35.000 dolarlık biletlerle bir aile, daha önce deniz meltemini hiç hissetmemiş bir seyahate çıkıyor. Verónica Almaraz, kocası Walter, gelini Eliana Tolaba ve oğlu Juan, Salta'dan yaşamak için geldiler benzersiz bir deneyim.

“Treni seçtik çünkü orada Salta'da bu tür bir hizmetimiz yok. Biz de denemek istedik ve Hepimizin uygun fiyata birlikte seyahat etmesini sağlıyor. Denizi bilmek bizim için bir rüya” diyor Walter.

Wálter ve ailesi, denizi görmek için ilk kez Mar del Plata'ya gitmek üzere karşılıklı koltuklara oturdu. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami
Wálter ve ailesi, denizi görmek için ilk kez Mar del Plata'ya gitmek üzere karşılıklı koltuklara oturdu. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami

Bu sırada geziyi düzenleyen Eliana diğerlerine eş teklif eder. “Tren rahat ve bize paylaşmamız için zaman veriyor. Zaman geçirmek için yiyecek getirdik. Gerçek şu ki şu ana kadar bu deneyimi gerçekten beğendik. Üstelik bugün denizi göreceğimiz için programdan dolayı tercih ettik ama yarın dönüş için uçağa bineceğiz” diyor.

Deneyim aynı zamanda ön koltuklara da uzanıyor. Lucas (16) için de bu İlk kez trene biniyor ve denizi görüyordu. “Hiç trenle seyahat etmedim ya da sahile gitmedim. Bu mikrodan çok daha ucuzve pencereden dışarı bakmayı ve arabaların içinden geçmeyi seviyorum. Daha iyi görebilmek için perdeleri çekerken heyecanla “Çok sessiz” diyor.

Lucas ve ailesi. 16 yaşındaki genç ilk kez denizi görme ve trenle seyahat etme fırsatı buldu. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami
Lucas ve ailesi. 16 yaşındaki genç ilk kez denizi görme ve trenle seyahat etme olanağına kavuştu. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami

50 yılı aşkın süredir trenle seyahat etmeyen büyükannesi Verónica nostaljiyle şunları söylüyor: “Daha önceki trenlerle alakası yok. Artık daha modern, ferah ve konforlular. “Bunu yeniden yaşamak çok güzel.”

13 yaşlarından beri birbirlerinden ayrılmayan arkadaşlar olan Silvia Saldaña ve Mónica Graciela, birlikte bir yolculuğa daha çıkıyorlar. Sahilde bir evi olan Silvia bu yolculukların müdavimi: “Sekiz yıldır trenle geliyorum. Otobüse binmeden önce ama bunu denedim ve aşık oldum. Rahat, sessiz ve daha kısa hissettiriyor.”

Mónica ise ilk kez trenle seyahat ediyor ve arkadaşı onu birkaç ısrarla gelmeye ikna etti. “Bu bir lüks. Mikrofonla kıyaslanamaz. İşte sıkısın, Burada kalkabilir, yürüyebilir, yemek odasına gidebilirsiniz. Üstelik daha ucuz ve bu bizim için harika çünkü emekliyiz” diyor heyecanla.

Kartlar ve arkadaşlar arasında

Wilde'ın Medine ailesi, içinde masa bulunan dört kişilik koltuklardan birinde vakit geçiriyor dostum içerken kart oynamak. Baba Pablo şöyle açıklıyor: “Trene üçüncü gelişimiz ama bunları ilk kez başardık. aranan koltuklar. Çocuklar için mükemmeller ve yolculuk çok daha katlanılabilir hale geliyor.”

Pablo ve ailesi. İlk kez imrenilen koltuklar birbirine dönüktü. Altı saatlik yolculuk boyunca hile yapın ve matlaşın. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami
Pablo ve ailesi. İlk kez imrenilen koltuklar birbirine dönüktü. Altı saatlik yolculuk boyunca hile yapın ve matlaşın. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami

Büyükanne Blanca şunu ekliyor: “Trenler artık çok daha konforlu. Bunu seviyorum çünkü kapana kısılmış hissetmeden yürüyebiliyor, rahatlayabiliyor ve yolculuğun tadını çıkarabiliyorsunuz.”

Trende ayrıca engelli insanlar için özel olarak tasarlanmış, geniş erişim alanları, uyarlanmış banyolar ve tekerlekli sandalyeyle seyahat için alanla donatılmış bir vagon da bulunuyor.

Bir kadın hoparlörden “Yemek vagonu etkinleştirildi” diyor. İnsanlar koltuklarından kalkmaya başlıyor kahvaltı yap.

Mar del Plata'ya giden trende yemek odası.  Fotoğraf Guillermo Rodríguez Adami
Mar del Plata'ya giden trende yemek odası. Fotoğraf Guillermo Rodríguez Adami

kabul etmelerine rağmen Sadece nakitbir kahvenin fiyatı 1.300 dolar, bir çay veya pişmiş matenin fiyatı 400 dolar ve Arap usulü tost, pebete, kırıntı sandviç veya kruvasan gibi daha güçlü seçeneklerin fiyatı 2.700 ile 3.700 dolar arasında değişiyor.

Faydalı rakamlar ve veriler

Sezon boyunca Mar del Plata'ya giden tren, Sefer başına 457 yolcu. 16 Aralık'tan itibaren Constitución'dan üç günlük frekans (6:08, 11:57 ve 17:10) ve Mar del Plata'dan üç frekans (1:20, 14:12 ve 16:37) ek olarak yayınlanacak. hafta sonları haftalık takviye için.

İndirimler de cazibenin bir parçası: İnternetten alışverişlerde %10, emeklilere %40, üç yaş altı ve yer işgal etmeyen çocuklara ücretsiz. Tek Engelli Belgesi olan kişilere ayrılan biletlere ek olarak. Şu ana kadar biletlerin %77'si satıldı, bu da geçen sezonun rakamından biraz daha az. Biletlerin Şubat ayında alınacağını garanti etmelerine rağmen “tarih hakkında daha fazla bilgi.”

Yolcuları Mar del Plata terminal istasyonunda eğitin. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami
Yolcuları Mar del Plata terminal istasyonunda eğitin. Fotoğraf: Guillermo Rodríguez Adami

Tren deneyimi Mar del Plata'ya vardığınızda bitmiyor; Dönüş yolculuğunun da kendine has bir büyüsü var. Tren sahilleri geride bırakıp Constitución'a doğru yoluna devam ederken, vagonlar önce kahkahalarla doluyor, yolculuk ilerledikçe eve dönenlerin mutlu yorgunluğunun tipik bir sessizliğine dönüşüyor.

Torunlarıyla birlikte seyahat eden María Fernández şunları söylüyor: “Eve dönmek her zaman biraz hüzünlü oluyor. Artık başlangıçtaki o kaygı yok, ama Güzel anlarla dolu kalplerle dönüyoruz. Çocuklar treni çok seviyor ve benim için bu, ailemle daha önce trende seyahat ettiğimiz çocukluğumu yeniden yaşamanın bir yolu.”